Kérdezz-Felelek: 11 kérdés Annától

Az egyik kedvenc könyvekkel (is) foglalkozó bloggerem, Anna tett fel 11 kérdést, amikre nagyon szívesen válaszolok. Bár, meg kell jegyeznem, még mindig furcsa, ha tőlem kérdeznek, mert ahhoz vagyok szokva, hogy én teszek fel kérdéseket másoknak :) Szóval, íme, az Anna kérdéseire adott válaszok, elsősorban könyves témákban.

warm-01  warm-02

1. Mit gondolsz a könyvadaptációkról? Szerinted melyik sikerült a legjobban?

Imádom, hogy filmben vagy sorozatban adaptálják a könyveket. Tökéletes figyelemfelkeltő eszköznek tartom. Ráadásul elősegítik a könyvek és ezáltal az olvasás népszerűsítését, arról nem is beszélve, hogy az adott regény talán meg sem jelent volna itthon, ha nem készül belőle film. Hatalmas élmény volt az Egy különc srác feljegyzései, vagy az Eleven testek, éppen ezért vagyok hálás a könyvadaptációkért.

A legjobban szerintem a Gyűrűk ura sikerült. A könyveket is olvastam ugyan, de hosszúnak és meglehetősen túlírtnak tartom őket a mai napig, noha tény és való, hogy értékes tartalommal van felruházva. Olvasni viszont nem a legegyszerűbb. A filmek azonban tökéletesre sikerültek. A Hobbitról inkább nem nyilatkoznék, mert harminc perc után egyszerűen elaludtam. Szó szerint :)

2. Mi jelenleg a kedvenc könyved?

Hm, nehéz kérdés. Mostanában sok jó könyvet olvastam, de egyikre sem sütném rá a kedvenc jelzőt. Maradjunk tehát a Beavatott-trilógiánál, arra nagyon rárepültem.

3. Melyik az a könyv, amitől a falra másztál olvasás közben?

Nem tudom mennyire illik leírni ezt egy szerzői blogra, de ha a Media Addicton megtettem, akkor itt is megtehetem. A Hibátlan játék volt az, mert nem csak a fordítása volt rettenetes, hanem maga a történetvezetés is. Bővebb vélemény a kritikámban olvasható.

4. Ki a kedvenc könyves női főhősöd?

Passzolom a kérdést, mert túl sok van. Imádom Trist A Beavatott-ból, mert annyira vagány, okos, kitartó és mégis nőies. Katnisst (Az éhezők viadala) is pont emiatt szeretem.

katniss-1  divergent-1

5. Szerinted melyik könyvből kellene filmet (vagy netán talán sorozatot) készíteni, amelyikből még nincs és nem is tervezik?

Imádnék egy Napszemű Pippa Kenn filmet, tök jól meg is lehetne csinálni.

6. Mit gondolsz a magánkiadásokról?

Ha nem sikerült volna az Aranymosás, akkor én is megpróbáltam volna a magánkiadást. A történet a lényeg, nem pedig az út, ahogy eljut az olvasóhoz. Vannak nagyon jó magánkiadásban napvilágot látott könyvek, ahogy olyan rosszaságok is, amikre a hagyományos kiadók bólintottak rá.

7. Szereted a képregényekből készült filmeket? Ha igen, melyik a kedvenced?

Nem vagyok annyira oda értük, mert úgy érzem a legtöbb egy kaptafára készül. De leginkább az originál Pókember tetszett, a Tobey Maguire-verziós. Persze azért is, mert Kirsten Dunst-fan vagyok.

8. Most melyik a kedvenc televíziós sorozatod, amiért teljesen odavagy?

A The Fosters. Száz százalékig beleszerettem ebbe a sorozatba. Egy hónapja írtam róla kritikát a Media Addictra, minden gondolata aktuális :)

fosters-1   fosters-2

9. Mi a legrosszabb tulajdonságod?

Lobbanékony vagyok. Hamar fel tudom idegesíteni magam valamin, és kell pár perc, mire megnyugszom.

10. A családod tudja, hogy blogot vezetsz? Szoktak olvasni?

Tudnak róla, de nem olvassák. A családban senki nem használja aktívan az internetet, maximum a nővérem lóg a Facebookon, vagy böngész női portálokat. Mindenesetre támogatnak mindenben, csak nem értik meg a nehézségeket, mert a hobbit látják a blogolásban és az írásban is, nem pedig a munkát.

11. Milyen hobbid van? Mit szeretsz szabadidődben csinálni?

Csak a szokásos: olvasás, sorozatok böngészése, blogolás. Jó időben szeretek sétálgatni, leginkább éjszaka, amikor sötét van, és kevés az ember az utcákon. Nincs is jobb, mint egy baráttal éjszaka beszélgetni és elsétálni a Blaha Lujza Tértől a Moszkva Térig (tudom, már nem az a neve), aztán meg vissza :)

1084 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Comments
  1. 6 év ago
    • 6 év ago

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.