Lea Michele és az inspiráció

Jövőhéten új, és minden eddiginél izgalmasabb folyamatához érkezik A gyilkos áldozat szerkesztése. Eddig a szerkesztőm által kiosztott instrukciók és javítási lista alapján dolgoztam, és próbáltam megtalálni a megoldásokat a logikai bakikhoz. Jövőhéten pedig kezdődik egy újabb folyamat, amikor oldalról-oldalra böngésszük át az egészet.

lea.michele

Most azonban még a javítási lista alapján dolgozom a szövegen, és megtaláltam a lehető legnagyobb inspirációt. Napok óta Lea Michele debütáló albumát hallgatom, a színész/énekesnő bemutatkozó anyaga pedig egyszerűen csodálatos. Az összes szám annyira élettel teli, és az érzelmek teljes skáláját felvonultatják. Pont erre van szükségem. Írás közben néha csak lecsukom a szemem, hallgatom Lea csodálatos hangját, elöntenek az érzelmek, és pörgök tovább. Lea egyszerűen maga a zene és az inspiráció. Számomra legalábbis mindenképpen.

Ami a Mis Michele-lel való kapcsolatomat illeti, nem ma kezdődött. Akik követik a Media Addictot tudják, hogy hatalmas Glee-rajongó vagyok, a sorozattal pedig több, mint öt évvel ezelőtt ismerkedtem meg. Akkor még egy újságíró iskola padjait koptattam, és csak álmodoztam az írásról. Arról, hogy egyszer majd kiadják a könyvemet. Most itt ülök, és ugyanúgy írok, ugyanúgy álmodozom, de ráléptem egy útra, amiről tudom, ha eleget teszek érte, akár messzire is vihet. Régen is Lea Michele dalait hallgattam, de akkor világsztárok slágereit énekelte, most pedig már a saját, originál dalait is fújja. Lea megcsinálta, nekem is menni fog. (Mármint, nem az éneklés. Nem akarok én kínozni senkit :))

Talán már kiderült, de nem árt, ha újra leírom. Lea Michele az egyik példaképem. Nem csak tehetséges, hanem kitartó is, hiszen már gyerekkorától az álmaiért küzd. Emellett szereti a rajongóit, harcol az állatok jogaiért, és amivel különösen a szívembe lopta magát, az, hogy kiáll a melegek jogaiért is, többek között legjobb barátja, a bevallottan meleg Jonathan Groff miatt is. Lea pedig felállt a nyári tragédia után, ugyanolyan professzionalizmussal áll helyt a Glee-ben, bánatát pedig a fantasztikus dalaiban éli ki. Igazi példakép ez a nő.

Visszatérve a csodálatos debütáló anyagra, tényleg mindenkinek ajánlom meghallgatásra Miss Michele dalait. Ahogy fent is írtam, tele van érzelmekkel, ez pedig íráshoz, vagy egyéb kreatív folyamatokhoz is tökéletesen passzol. Persze nekem, mint gleek-nek (ez a fandom neve) más funkciót is betöltenek a dalok. 2013 július 13-án hunyt el Cory Monteith, aki Lea szerelme, és egyben a Glee másik főszereplője volt. A lemez tulajdonképpen Corynak állít emléket, Lea pedig a bánatát a szerelme elvesztése miatt a dalaiba fojtotta, épp ezért annyira szívhez szólóak. Néhol inkább szomorúak, ami tökéletesen érthető, ismerve Lea és Cory szerelmének tragikus lezárását.

glee-1  glee-2

Hálás vagyok ezért az albumért, mert a lehető legjobbkor látott napvilágot. Úgy érzem sokkal egyszerűbb így a munka, hiszen ezek a dalok tökéletesen elkalauzolnak abba a lelkiállapotba, amire A gyilkos áldozat szerkesztése közepette szükségem van. Kemény dolgokról írok. Iskolai bántalmazásról, kirekesztésről, öngyilkosságról, eltitkolt szerelmekről. Nem egyszerű belezuhanni egy olyan lelkiállapotba, amikor ezekről hitelesen beszélhetek. Lea segítségével azonban sokkal könnyebb. Köszönöm, Miss Michele!

793 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Comments
  1. 6 év ago
    • 6 év ago

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.