4 Comments

 1. 1

  Róbert Katalin

  A kérdés az, hogy melyik ponton buksz meg a teszten. Ha a két karakter nem beszél egymással, mert nem állnak egymáshoz közel, sokkal kisebb baj, mint az, ha csak a pasikról beszélnek. Hiszen a teszt lényege, hogy a nőket ne csak, mint a férfiaktól függő lényeket ábrázold, hanem mint önálló entitásokat. És ehhez nem kell barátnőknek lenniük. :-)

  Reply
  1. 1.1

   Rácz-Stefán Tibor

   Ha pedig így nézzük, akkor abszolút nincs gond. Pláne Dorinával, azt hiszem még te is azt írtad, hogy egy ponton ellopta a showt a srácoktól :)

   Reply
 2. 2

  Thayet

  Bennem az merült fel, hogy ha E/1-ben írsz, fiú nézőpontokkal, akkor hogy lehetne egyáltalán “on-screen” dialógusod két női karakter között? Mármint oké, vmelyik szemszögkaraktered hallgatózhat, de egyébként…?
  Egyetértek az előttem szólóval (:D), ennek a tesztnek inkább az a lényege, hogy ha vannak női karaktereid, akik beszélnek is egymással, ne csak pasikról beszéljenek. Szóval csak azért hogy átmenj a teszten, szerintem felesleges belepiszkálni a történetbe, főleg egy LMBT sztoriba, ami nagybetűkkel hirdeti az egyenjogúságot. Ne aggódj emiatt, tényleg! :) Jó dolgok ezek a tesztek, én is találkoztam már ezekkel, és rádöbbenthetnek dolgokra az írásaiddal kapcsolatban, de görcsösen ragaszkodni sem szabad hozzájuk. Ha mondjuk az az ötleted, hogy egy idegen faj elrabolja az összes nőt, hogy kipusztuljon az emberi faj, akkor ne kelljen már meghagynod két nőt a Földön, hogy megfelelj a Bechdel-tesztnek. x”D

  Reply
  1. 2.1

   Rácz-Stefán Tibor

   Tényleg a hallgatózás az egyetlen mód, hogy átmenjek a teszten, de az meg annyira direkt lenne, hogy inkább hagyom a csudába :) Így is jó az arányom a többi történetnél :)

   Hehe, ezen meg jót röhögtem, hogy marad két nő ha az idegenek elrabolják a többit. Hű, szegények, be lennének fogva rendesen, hogy szüljenek évente lehetőleg hatos ikreket :D

   Reply

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.