Írós tervek 2015-re

Kicsit félve írom ezt a posztot, hiszen a tavalyi írós tervnek csupán a felét sikerült teljesítenem, de… Most, hogy lassan véget ér a január, úgy érzem ideje ráncba szednem a gondolataim, felvázolni egy tervet és arra törekedni, hogy kihozzam magamból a maximumot.

Röviden, tömören: idén vár rám a Túl szép szerkesztése, azon túl szeretnék két regényt megírni, annyi könnyítéssel, hogy az egyik projekt a már meglévő kisregényem kibővítése. Ha megengedi Piton professzor, akkor bővebben is kifejtem :)

Tavaly nyáron írtam egy novellát, a Sárkánytetkót, ami felkerült az Aranymosás weboldalra is. Azt kibővítettem egy kisregénnyé, de annyira hozzám nőttek a karakterek, hogy az idei első írós projektem lesz a kisregény felhizlalása egy teljes értékű regénnyé. Egyelőre Sorstalan utakon munkacímen fut a projekt, és akárcsak a Fogadj el!, ez is két főszereplős lesz. Nem is én lennék, ha nem tabutémákkal dolgoznék, a hősnőm roma, a férfi főhősöm meleg, és mindketten a gimnázium utolsó évét végzik, a történet márciusban játszódik, és fontos szerepet kap majd a tanácstalanság, hogy merre haladjanak tovább az életük során, de szóba kerül a bullying is. A kisregényt nagyon szerettem írni, alig várom már a regénnyé bővítését.

2015 novemberében szeretnék majd utoljára nekiugrani a Sorstalan utakon javításainak, figyelembe véve az előolvasók véleményét, és persze ha lesz olyan ismerős, aki lebétázza a könyvet, az is remek kaland lesz majd számomra. Kell majd a pár hónap pihentetés a kéziratnak, de ki tudja, lehet, hogy hamarabb neki is kezdek majd a javításnak.

Habár még nem kaptam időpontot, véleményem szerint nyáron lesz a Túl szép szerkesztése, úgyhogy pár hétig abban fogok elmélyedni. A pozitív lektori nagyon jó érzés még most is, hiszen a Túl szép az összes történetem közül a legnagyobb kedvencem. Alig várom már, hogy megjelenjen, és ti is a kezetekbe foghassátok :)

Nyár végén és kora ősszel szeretnék megírni egy idei második regényt. Még nem tudom, pontosan mit válasszak a számtalan ötlet közül, ami a fejemben kering. Az egyik a már régóta dédelgetett hercegnős történetem, a másik játékos pedig a Túl szép spin-off könyve, az ottani két mellékszereplő kiemelésével. És van még jó pár sztori, ami megírásra vár… Szóval, még el kell döntenem, hogy mibe is kezdjek bele.

Ezek tehát az idei írós terveim! Ha minden jól megy, év végén megjelenhet a második könyvem a Könyvmolyképző kiadó gondozásában, és ha lesz elég erőm és kitartásom, idén két regényt szeretnék megírni, de ha “csak” egy sikerül, akkor is nagyon elégedett leszek.

1006 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Comments
  1. 5 év ago
    • 5 év ago
  2. 4 év ago
    • 4 év ago

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.