Körblogolunk – Íme, hét érdekesség rólam!

Az Aranymosás pályázat nem csak a szerzővé válásomat tette lehetővé, hanem olyan barátokat is adott, akik nélkül sokkal szegényebb lenne az életem.

Mivel egy időszakban jelentünk meg, Laura Arkanian, Kae Westa és Róbert Katalin is nagyon közel került hozzám, átsegítettük egymást a megjelenési időszakon, kibeszéltük az első kritikákat, eloszlattuk (na jó, sokszor tápláltuk is :)) egymás félelmeit, például a könyvbemutatótól, időnként meg elszabadulunk, és olyan dolgokról beszélgetünk, hogy kétrét görnyedek a nevetéstől.

friends

Most körblogolásba kezdtünk, minden hónapban kivesézünk egy témát, hogy jobban megismerhessetek minket. Első ízben hét rövidke kérdést tettünk fel egymásnak.

Csekkoljátok a lányok válaszait is: Laura Arkanian + Kae Westa + Róbert Katalin

1. Mennyire vagy konyhatündér-típus?

Hát, minden vagyok, csak tündér nem, de főzni azt tudok :) Általában az én reszortom az ebéd elkészítése, amit kell, azt megcsinálom, még a macerásabb cuccokat is, a karácsonyi menü is rendre a kezem munkája.

Egyedül sütni utálok, de azt nagyon. Inkább csinálok három főételt, csak egy piskótát ne kelljen összerakni. Kevergetni, felverni a habot, kikeverni a krémet és így tovább, ó, egek, micsoda kínzás.

2. Cím – tudjuk, hogy egy regény (vagy akár egy novella) címe meghatározó, hiszen ez az, amivel elsőként meg tudod ragadni az olvasó figyelmét. Könnyen rátalálsz, vagy az a típus vagy, akinek kínszenvedés megtalálni a szöveghez passzoló címet?

A címadás az nálam igazi tortúra, még a Media Addicton is nehezen szülöm meg a bejegyzéseim címét, holott tudom, mennyire fontos dologról beszélünk.

A Fogadj el!-nél például nagyon nehéz volt, hogy sokáig nem tudtam milyen címmel jelenik meg, mert sem az első variáns (A gyilkos áldozat), sem a második (Tiniterror) nem volt az igazi. Köszönettel tartozom Varga Beának, amiért kitalálta a végső címet, amit azóta igazán a szívemhez nőtt.

Mindenesetre címadásnál nekem rengeteget segítenek a dalok, a Túl szép és a Sorstalan utakon címeket is így találtam meg.

cuki-kutyuska

3. Kutya vagy macska?

Szerintem a kutyák sokkal aranyosabbak, és ne feledjük, brit tudósok bebizonyították, hogy a macskák gonoszak, szal’ :)

4. Milyen zeneszámot hallgattál utoljára? Általában ilyen zenét hallgatsz?

Bár a filmet nem láttam, és a könyvet sem olvastam, mégis totál rákattantam A szürke ötven árnyalata filmzenéire. Remek albumot hoztak létre, a kedvencem Ellie Gouldingtól a Love Me Like You Do. Írás közben is hatásos, jól megdobja az ihletem.

A Szürke zenéin túl szívesen hallgatom A Dal dalait, és ezerrel szorítok, hogy Boggie és a Wars for Nothing című szerzeménye képviselje hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

5. Ebook vagy papírkönyv?

Egyértelműen az ekönyvek szerelmese vagyok. Sokkal praktikusabb és egyszerűbb számomra a kindlen olvasni. Már nem is nagyon szeretek papírkönyvet a kezembe venni, mert elég kényes vagyok a betű méretre és a sorközre, az apróbetűs könyvektől pedig szó szerint rettegek. Az ekönyv olvasómon szerencsére magam állítom be a sorközt, a betűméretet, sőt, még a betűtípust is, ráadásul a szerkentyű fogása is nagyon kellemes.

6. Számodra mi az álomváros? Ha a világban bárhol élhetnél, és ott ugyanúgy éreznéd magad (nem lennének nyelvi akadályok például, meglennének a barátaid, kapcsolataid), hol élnél legszívesebben?

Már gyerekkorom óta vonzott Ausztrália, magam sem tudom miért, hiszen a kengurukat sem tartom cukinak, és szörfölni sem óhajtok. Mégis, ha választhatnék, hol éljek, akkor Sydney mellett tenném le a voksom.

7. Megjelent az első regényed. És most hogyan tovább? Elárulsz jövőbeli terveket?

Már leadtam a kiadónak egy újabb regényt, ami pozitív lektorit kapott, így reményeim szerint a Túl szép még idén megjelenhet :) Addig is, serényen írom a következő kéziratomat, ami a Sorstalan utakon munkacímet viseli. Bízom benne, hogy évente egy könyvvel meglephetlek titeket!

1060 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.