Én, a Szégyentelen: Veszélyben az új kéziratom

Idén elkezdtem dolgozni egy új regényen. Ez még nem a Túl szép folytatása Vikivel és Botonddal, hanem egy másik projekt, ha eljön az ideje, hosszabban mesélek róla. Egész jól haladtam eddig a szöveggel, minden este írtam legalább egy órát, hétvégén még napközben is. Aztán elkövettem a lehető legnagyobb hibát…

shameless8

Évek óta kerülgetek egy sorozatot. Rengetegen javasolták már, hogy kezdjem el nézni a Shameless – Szégyentelen szériát, de sose volt rá időm, vagy kedvem. Most valamiért belevágtam. Ennek kábé egy hete, és azóta minden szabad, munka mentes pillanatomban indítom is a következő részt. Kár is lenne tagadni, függő lettem.

shameless3

Példának okáért: ezt a bejegyzést négy napja akarom megírni, és amint a végére érek, gyorsan megosztom Facebookon, és elindítom a Shameless következő részét. Elalvás előtt kettőt szerintem bezúzok – és ezek ötven perces részek! Mi lett volna múlt héten? Egyrészt nem írok ilyen bejegyzést, de amúgy: olvasnék olyan fél órát, aztán 22:30-tól írnék éjfélig, és lefeküdnék aludni. Tudom, súlyos az eset.

shameless5

Nem tehetek róla, de képtelen vagyok ellenállni a Shameless varázsának. A Media Addicton már ömlengtem az első évadról, így csak röviden mesélnék a sorozatról. Egy diszfunkcionális családról szól, ahol az apa alkoholista – drogfüggő, a bipoláris anya évekkel ezelőtt lelépett. A legidősebb testvér, a huszonéves Fiona neveli a gettóban a testvéreit. A sorozat tökéletes dramedy, ha kell nagyon drámai és a szívem szakad meg, máskor pedig pofátlanul vicces. A tömény zsenialitás!

shameless4

És… oké, ez egy őszinte bejegyzés, szóval bevallom, van egy kedvenc párosom. Ian és Mickey, akik egyszerűen hű! Nem mondom, hogy miattuk nem tudok leállni, mert a többi szereplőt és a történeteiket is csípem, de hé, lehetnek kedvenceim! Isteni ám végig nézni, ahogy a másságát nem rejtegető Ian összejön a homofób, helyi gengszter Mickey-vel. Igen, totál sablonos, de annyira üt a kémia a srácok között, és tök jók a párbeszédek is, úgyhogy naná, ők lettek a kedvenceim.

shameless

Szóval, teljesen úgy érzem, hogy elvesztem. Számításaim szerint hétvégére végzek a sorozattal, eljutok az ötödik évad végéig, aztán a hatodik szezont letolom amint véget ér. Most még pár napig nem hiszem, hogy neki ülnék írni, ami azért gáz, mert tele vagyok ötletekkel. Tudom, erőt kéne venni magamon, mert tényleg szeretnék írni, de még jobban szeretnék Shamelesst nézni… Próbáltam a kompromisszumot is (egy rész Shameless, egy óra írás, de nem ment. Tudom, súlyos eset vagyok).

shameless7

Logikusan belegondolva ennek a posztnak nem sok értelme volt, és átgondolva, úgy nyafogok benne, mint Mia Thermopolis A Neveletlen hercegnő naplója első részében, de egyszerűen kikívánkozott belőlem. Mindenesetre ne aggódjatok, nemsokára pontot teszek a sorozat végére, és végre minden erőm a kéziratomnak szentelem. Addig is, bocsánat, de most mennem kell, mert vár a Szégyentelen! És ami a távolabbi jövőt illeti: inkább nem kezdek bele még egy addiktív sorozatba, legfeljebb, ha már a kézirat végére értem…

shameless6

Ui.: A sorozatot itthon a Viasat 3 vetíti Szégyentelen címmel, öt szezont már leadtak, de ajánlom a feliratos verziót, úgy jobb. Megtekintés saját felelősségre, mert nagyon addiktív!

1230 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Comments
  1. 4 év ago

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.