Kulisszatitkok a Túl szép borítójáról + Interjú a borítótervezővel!

tul-szep-konyvNagyon nem volt egyszerű döntés kiválasztani a Túl szép borítótervező pályázat tervei özül a győztest, de végül sikerült. A könyvön Kozma Dorina és Németh Balázs munkája látható. Balázs a tipográfiát szolgáltatta, míg Dorina a borító alapjait. A víz alatt üldögélő srácot… De volt egy “kis” csavar!

A végleges borító két kép fúziója alapján készült el. Az eredeti fotón a modell, Danilo D’Agostino a fák alatt ül a napsütés kellős közepén, egy farönkre támaszkodik, és élvezi a jó időt. A végleges verzióban viszont Danilo alakja körbe lett vágva, ráhelyezték egy medence fotóját, hogy úgy tűnjön, a víz alatt gondolkodik.

tul-szep

Amikor rájöttem, hogy a víz alatti lebegés összevágás és nem valós, kábé az állam keresgéltem a padlón, nem lennék meglepve, ha te is így lennél vele :) Nagyon kreatív ötlet, és szerintem a kivitelezésben sem látszik, hogy félrement volna a terv. Örülök, hogy ez lehetett a könyv végleges borítója!

02-sor

Interjú a borítótervezővel

A borító egyik tervezőjét, Kozma Dorinát faggattam röviden a borító elkészüléséről, kíváncsi voltam, mennyi ideig tartott, hogy találta meg a képet, és eleve miként jutott eszébe ez a remek ötlet. A válaszok alább olvashatóak, Dorina, köszönöm a beszélgetést és a borítót is!

kozma-dorina

– Miért jelentkeztél a borítótervező pályázatra?
Azért, mert szeretek tervezni, képeket szerkeszteni. Akkor épp kedvet kaptam hozzá, és elkezdtem fejben összeállítani valami koncepciót, aztán pedig nekiálltam képeket böngészni.

– Hogyan találtad meg a képeket, meddig tartott a válogatás?
A dreamstime.com oldalt használtam, és beírtam annyi kulcsszót, amennyi csak eszembe jutott, aztán lementettem azokat, amik a legjobban tetszettek. Ha jól emlékszem, nem tartott tovább néhány óránál.

Kozma Dorina másik két terve a Túl széphez

Kozma Dorina másik két terve a Túl széphez

– Mivel fogott meg ennyire Danilo D’Agostino fotója?
Ugye két különböző képéből terveztem 3 borítót, viszont ez csak később tudatosult bennem. Igazából azt hittem, hogy a másik képen egy másik modell van. :) De már akkor is a végleges borítón lévő képe tetszett jobban, mert nem néz a kamerába, és nem látszik teljesen az arca. Nem tudom, hogy miért pont ő, egyszerűen illett a leíráshoz, amit megadtál, és úgy éreztem, jól mutatna egy könyvborítón.

– Miként jött az ötlet, hogy víz alá helyezd a srácot? Szokatlan, de menő gondolat!
Teljesen véletlenszerűen! Kivágtam a képet, tehát leradíroztam a hátterét, és azon gondolkodtam, hogy milyen háttérrel párosítsam, ami jól mutatna, és köze van az úszáshoz, hiszen Olivér úszó. Aztán hirtelen jött az ötlet, hogy ez a kép kicsit olyan, mintha a srác fel akarna jönni a vízből a felszínre, úgyhogy egy úszómedence vizét választottam háttérnek, a képet pedig egy picit átlátszóvá állítottam, hogy úgy tűnjön, a víz alatt van.

Dorina tervei Tavi Kata Sulijegyzetek köteteihez

Dorina tervei Tavi Kata Sulijegyzetek köteteihez

– Más könyvborítókat is terveztél már?
Igen. Tavi Kata Sulijegyzetek-sorozatának első és második részéhez.

– Milyen érzés a könyvesboltokban látni a saját munkád gyümölcsét?
Elég későn jutottam csak el könyvesboltba, csak a megjelenés után néhány héttel, és ha jól emlékszem, csak egy példány volt belőle, de így is hihetetlen volt. Még azt csak-csak feldolgoztam, hogy én kaptam egy példányt, de könyvesboltban látni teljesen más. Olyan valódi!

– Köszönöm a beszélgetést.

02-sor

Kíváncsi lettél a Túl szépre is?
Klikk ide, és még több infót tudhatsz meg róla, sőt, -16% kedvezménnyel meg is rendelheted!

1940 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.