Bőgéstől a boldogságig – 25 random tény rólam

Aki olvasta a Fogadj el!-t, az pontosan tudja, hogy október 15. mennyire fontos dátum a regényben. Az egyik főhős, Dávid számára egyszerre nagyon boldog, és elképesztően szomorú nap ez.

Úgy gondoltam a nap tiszteletére kitöltöm a „25 érdekes tény rólam” tag-et, de inkább írásban teszem, mintsem kamera előtt, hiszen az én terepem.

Mivel Dávid számára is olyan kettős ez a nap, ezért én is megosztok a vidámabb mellett szomorúbb dolgokat is magamról, a jelenemről és a múltamról. Vigyázat! Nagyon őszinte bejegyzés következik.

happy

#1 – Szeretek főzni, de gyűlölök sütni. Egyszerűen nem megy a pepecselés, ami a süti készítésével jár, de ha nagy ritkán ráerőszakolom magam, akkor finomakat tudok sütni. Úgy évente négyszer :)

#2 – Tizenkét éves koromtól kezdve minden évben én készítem el a karácsonyi menüt.

#3A tévésorozatoknak és az oldalaimnak hála tanultam meg egész jól angolul. A sorozatokat feliratosan nézem, ez sokat hozzáadott, és rengeteget fordítok angolról magyarra. Tudat alatt a legjobb tanulni :)

#4 –Életem legtraumatikusabb élménye apukám temetése, és hiába voltam csak hat éves. Ha lehunyom a szemem, még ma is emlékszem minden részletére. A virágokra, a körülöttünk álló emberek arcára, a ronda koporsóra és anyukám hideg kezére, ahogy magához húzott.

#5 – Jobban szeretek e-könyvet olvasni, mint papírt. Szerencsére a Blogturné Klub tagságomnak köszönhetően lehetőségem van legálisan e-könyveket olvasni, éljen!

dh

#6 – Tiniként és a húszas éveim elején sok rajongói oldalam volt, többek között a Született Feleségek, Gilmore Girls és a Glee sorozathoz, Kristen Bell és Eliza Dushku színésznőhöz, de volt telenovellákkal foglalkozó oldalam is.

#7 – Mindent, amit a rajongói oldalak létrehozásánál megtanultam, most is kamatoztatom: design készítés, magabiztos photoshop használat, hír- és kritika írás, konfliktuskezelés és munkamorál. Ha ezt akkor nem tanulom meg, fogalmam sincs milyen munkát végeznék most.

#8 – Sajnos imádom a Coca Colát, de ki lehet kergetni a világból az üveg alján maradó, kevésbé szénsavas résszel. Általában 2 decit ki is öntök a lefolyóba.

#9 – Az utcán rendszeresen megállítanak az emberek, hogy a súlyom miatt beszóljanak. Nem vagyok rá büszke, de van, hogy visszaszólok. Mostanság inkább csak a lelkiismeretükre hatok, és megkérdezem őket, miért kell hozzám szólniuk, és boldoggá teszi-e őket, ha elrontják a napomat.

jajj

#10 – Utálom az érzést, amikor egy elküldött e-mailt szeretnék visszavonni, de nem lehet. Szerencsére ritkán fordul elő.

#11 – Az egyik regényötletemet már több, mint tíz éve érlelgetem, de még mindig nem érzem úgy, hogy készen állnék arra, hogy megírjam. Talán, majd egyszer. Alig várom már, hogy mesélhessek róla.

#12Életem legdurvább coming out-ja úgy egy éve, az egyik író-olvasó találkozómon volt 60 tini előtt. Döbbenetesen jó volt látni, hogy milyen jól fogadták a dolgot, de kimondani annyi ember előtt nem volt egyszerű. Mondtam már, hogy írásban jobban kommunikálok?

#13 – Régen nem szerettem a zöldségeket, újabban viszont odavagyok értük, leginkább a brokkoliért.

#14 – Egyszer majdnem 4-esem volt az ötöslottón. Nagyon a 3-ast akartam megtenni, mindig játszottam azt a számot. Az osztálytársammal adtuk fel a lottót, miközben kitöltöttem a szelvényt, véletlenül meglökte a karomat és a 4-est satíroztam be. Úgy voltam vele, „ez a sors keze”, úgyhogy nem töltöttem ki újra, pedig ha megtettem volna, akkor 15 évesen 1,1 millió forintot nyerek a 12 ezer helyett.

#15 – Taylor Swift Hey Stephen című daláról mindig egy srác jut eszembe, akivel kellemes időt töltöttem együtt. Őt is Stephennek hívják, Svédországban lakik, csak pár napot töltött Magyarországon.

#16Általános iskola 4. osztályában vesztettem el a hitemet a tanáraimban. Az egyik osztálytársam folyamatosan kínzott, és hiába szóltam a tanárnőnek, nem tett semmit. Az igazgatóhelyetteshez fordultam, aki másnap bejött a terembe, végig ült egy órát, majd miután elment, az osztályfőnök mindenki szeme láttára üvöltözött velem, megkínzott tesiórán, és még intőt is kaptam. Boldogan mondanám, hogy középiskolában jobb tanáraim voltak, de miért hazudjak?

#17 – Az egyik osztályfőnököm különösen kegyetlen volt velem, három év után pedig alkalmam nyílt ezt megbosszulni. Nem volt szándékos, adta magát a helyzet. Az egyik haverommal az ablakból dobáltunk ki petárdákat, mert tudjátok, 13 évesen az olyan menőnek tűnik (de nem az!). Az ofő is pont akkor jött el arra, az egyik petárda pont a lába mellett durrant el. Csodálatos volt látni ahogy táncol, simán megnyerte volna a Szombat esti lázat! És simán megérte az osztályfőnöki figyelmeztetést is.

firework

#18 – Próbálok leszokni arról, hogy esténként elalvás előtt átpörgessem az Instagram falamat, mert utána sokkal nehezebben alszom el, bármennyire is fáradt legyek.

#19 – Utálok laptopot használni. Régebben volt egy, hozzákötöttem egy egeret és billentyűzetet, aztán rájöttem, ennyi erővel számítógépem is lehetne, úgyhogy eladtam.

#20 – A legjobb barátom most babát vár, és emiatt egy picit attól félek, ha megszületik a kis Rubi, akkor eltávolodunk egymástól. Bár ezen talán az is segítene, ha Laurának hívnám a babát, mert ez lesz a neve, de nekem a kis Rubi név jobban tetszik, és amúgyis, Laura > Ur > Ru > Rubi, megvan ez!

#21 – Zene nélkül mit érek én? Ha be van kapcsolva a gép, akkor állandóan szól a háttérben valamilyen zene, anélkül nem tudok létezni. Legtöbbször pop dalokat hallgatok, mostanság a Glee dalai szólnak, de szeretem Youtube-sztárok feldolgozásait is hallgatni.

#22 – Imádok énekelve dolgozni és blogolni. Igen, szar hangom van, de kit érdekel? A szomszéd még nem panaszkodott. (De ha zavaró, tessék nyugodtan szólni!)

felnoni

#23 – Akkor döbbentem rá igazán, hogy már felnőtt vagyok, amikor 3 napja a szomszéd, akinek egész életemben csókolom-ot köszöntem, megkért, hogy tegezzem, mert már nagy vagyok.

#24 – A gimis éveim legszebb 4 napja az volt, amikor a fő kínzóm betegen feküdt otthon, és senki nem szólt hozzám. Nem gúnyolódtak, nem szemétkedtek, egyszerűen csak levegőnek néztek. És ebből a 4 napból 2 olyan volt, hogy meg sem szólaltam egész nap az iskolában, csak nyugodtan, békében elvegetáltam. Az átbőgött, végigszenvedett napok után igazi felüdülés volt ez a 4 nap, és annál rosszabb volt, mikor XY egészségesen visszatért és ereje teljében kezdte el a szarakodásait.

#25 – Nem mindig szeretek vitázni, és éppen ezért megválogatom a csatáimat. Sokszor tudatosan nem folyok bele egy-egy ügybe, máskor csak röviden elmondom a véleményem, de nem védem meg. Nem azért, mert nem állnék ki a gondolataimért, hanem mert annyi idő alatt, amíg arról csevegnék Facebookon, hogy tényleg szép-e ez a könyvborító, simán megírok egy blogbejegyzést, vagy válaszolok a barátaimnak. Viszont ha úgy érzem, hogy megéri harcolni valami mellett, olyan vagyok, mint egy pitbull, szó szerint halálos. (Legalábbis szeretem úgy látni magam :))

2018 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Comments
  1. 2 év ago

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.