Nagyon irigy vagyok Jennifer Lawrence-re!

Amikor elkezdtem nézni az Oscar-díjas Jennifer Lawrence Utazók című filmjét, azt hittem, majd Chris Pratt miatt irigykedem Jenre: most komolyan, ha már egy űrhajóban ragadunk valakivel, akkor az Pratt legyen. Nos, ahogy haladtunk előre a sztoriban, Pratt karaktere kábé a “távozz tőlem sátán” kategória lett, és más miatt irigykedtem Jenre. De nagyon!

A színésznő egy írónőt alakított, aki előtt zseniális lehetőségek rejlettek. Egyrészt volt elég pénze, hogy befizesse magát egy 150 éves hibernálásra, hogy eljusson egy másik bolygóra. Milyen menő lenne már átszelni a galaxist, megismerni egy új bolygót és írni róla! De nem emiatt jött az irigység.

A karakter a film több pontján is nekiállt könyvet írni. Szépen leült, elkezdett beszélni, a kis masinája pedig mindent felvett, és bepötyögte magától a gépbe. Na gyerekek, ekkor lettem iszonyúan irigy Jennifer Lawrence-re (vagyis, a karakterére, de no).

Imádok írni, történeteket átadni, de olyan sokszor van az, hogy fáradtság miatt nem jutok el odáig, hogy megnyissam a wordöt, és bepötyögjem azt, amit akarok. Bennem van a történet, a gondolatok, tudom, hol járnak a karaktereim és mit akarnak, erre egy olyan átlagos dolog képes megállítani, mint a fáradtság. Ezt pedig utálom.

Bezzeg ha Lawrence karaktere lennék, lazán lefeküdnék az ágyba, és kipihenve felmondanám a történetem, miközben az tökéletes minőségben megjelenik szöveg formátumban is a masinán. Egek, hogy én ezt mennyire tudnám imádni! És nem csak íróként, hanem bloggerként is. Sokszor pedig jóval hamarabb ledarálom szóban, mint írásban, így még időt is spórolhatnék.

Tudom, vannak már hasonszőrű programok, nem egyet ki is próbáltam. Csatlakoztattam a mikrofont, beszéltem, a program pötyögte úgy-ahogy a szavaim, de a vége az lett, hogy tovább tartott kijavítani a helyesírási hibákat és utólag bepótolni a szavakat, mintha csak egyszerűen begépelem a szöveget.

Úgyhogy, én már nagyon várom, hogy eljussunk abba a fejlettségi korba, hogy tökéletesen működjön egy ilyen program magyarul is, nekem meg csak beszélnem kelljen, és jelenjenek meg a szavaim szöveg formátumban. Ígérem, ha ez eljön, akkor már Jennifer Lawrence-re sem leszek irigy.

1004 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.