Most hívtak, hogy csináljak magamból hülyét az új Maunika Showban

Tegnap délután kaptam egy érdekes levelet. Egy bizonyos Adél keresett, rám talált a Facebookon. Azt írta, indul több műsor is az RTL Klubon, lenne-e kedvem szerepelni. Hát, korábban már volt szerencsém a tévés kamerákhoz, nem volt a legjobb ötlet, de a lehetőséget miért ne hallgatnám meg. Utána még mondhatok nemet. Úgyhogy vártam az infókat.

A kis ördög persze sugdosta a fülembe: Tibi, ez biztos az új Maunika show lesz. Elhessegettem a kis gonoszt, tuti nem azt szeretnék. Nehogymár. Ma jelzett vissza az Adél, egy kollégája majd hív telefonon. No, ez pár perce megtörtént. És minő meglepő: az új Maunika Showba hívtak.

A pasi rögtön azzal kezdte, hogy vidám embereket keresnek, és szerinte a Facebookra feltöltött képeim alapján én is az vagyok. Na, ezt honnan szedte? Egyik FB-s képemen se mosolygok. Amint elárultam, hogy 29 vagyok, totál meglepődött. Mi a fene, többre számított?

Aztán eljött a fekete leves. Tudod-e mi az a talkshow? Nem banyek, hülye vagyok. Mi az anyukád/apukád neve? A telefonszámaik? Hol dolgozol? Történt-e veled mostanában bármi durva dolog, amiről beszélni szeretnél? Szakítottál a pároddal? Volt-e egyáltalán olyanod?

Értelemszerűen nem akaródzott folytatni a beszélgetést, de kíváncsi voltam, így inkább kérdeztem. Jár-e díjazás? Nem, totál ingyen égeted le magad az egész ország előtt. A műsor pedig állítása szerint nem az új Maunika Show, sokkal inkább a Joshi Bharat, és arra hivatott, hogy segítsen az embereknek megoldani a problémáikat.

És ugye majd pont VV Éjjel-Nappal Budapest Anikó, az új műsorvezető lesz az, aki ezeket megoldja. Az a fiatal nő, aki jó műsorvezető, de nincs pszichológus végzettsége. Akkor hogy a fenébe tudna bárkinek szakszerű segítséget nyújtani? Akár egy család kibékítéséhez, vagy bármilyen ellentét elrendezéséhez azért nem árt, ha az ember tanulja is, nem csak csinálja…

A beszélgetés során eléggé rosszul éreztem magam, így inkább leraktam, és kértem töröljenek a rendszerből. Így is épp eléggé elrontották a kedvemet. És miért? Elárulom.

Lehetek én két kötetes író, akinek hamarosan jön a harmadik regénye. Dolgozhatok egy könyvkiadónál már több, mint két éve, lehetek irodalmi blogger, aki az olvasást népszerűsíti. Lehetnék akár egyetemi professzor is, van, akinek nem ez számít. Adél rám talált a Facebookon, megnézte a képemet, látta, hogy barnább az átlagnál, a vezetéknevem is Rácz, na ez jó lesz, majd hülyét csinál magából az ország előtt.

Pedig reménykedtem, hogy más miatt keresnek. Hogy rám találtak, mint íróra, bloggerre, aki tesz a kultúráért, és bemutatnák ezt mondjuk a Fókuszban. Megkérdezhetnék például, hogy milyen érzés úgy dedikálni a Könyvfesztiválon, hogy magadon kívül nem is igazán látsz roma írót. De hát…

Azért nem adom fel, írok tovább, népszerűsítem az olvasást, és igyekszem az ilyen esetekből inkább erőt meríteni. Mert tudom, hogy sokan vagytok, akiknek ez számít. És el se hiszitek, hogy ezért milyen hálás vagyok.

2942 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Comments
  1. 2 év ago

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.