Mikrofonpróba borítótervezőpályázat – Eredményhirdetés!

174 terv szépséges terv érkezett a Mikrofonpróba borítótervező pályázatára. Ami lássuk be, hatalmas szám, pláne úgy, hogy egy pályázótól csak 7 tervet fogadtam el.

Köszönöm mindenkinek, aki időt áldozott a borító megtervezésére. Tényleg sok jó terv született, ezért is volt nehéz döntenem. De íme, a top5!

5. Ambrús Renáta

A pályázat során több tucat olyan terv érkezett, amin egy mikrofon volt csupán. Bevallom, ezektől picid ódzkodtam, mert Leiner Laura Bexi sorozata is ilyen borítóval bír.

Viszont Ambrús Renáta terve annyira szép lett, és láthatóan annyi munka volt benne, hogy be kellett tennem a legjobb ötbe.

4. Borda Ágnes Fanni

Ennek a tervnek leginkább az egyszerűsége ragadott magával. Kellemes ránézni, szeretem az egyszerűen elegáns tipográfiát, és a rózsaszín cipő is jól mutat a fekete zongorán.

Viszont a borító talán túl egyszerű is, tartok tőle, hogy emiatt nem lenne nagy sikere az olvasók körében.

3. Tapolcsányi Vivien

Szeretem, hogy ennyi minta van a borítón. Igen, a mikrofon itt is adott, de emellett több más motívum is hangsúlyos. Érződik a borítón, hogy nagyon mai, igazán friss.

Viszont a tipográfia így sajnos nem tetszik, és elég üresnek érződik számomra a borító úgy, hogy csak középen van központi elem. Talán ha az egyik szereplőről felkerül valamelyik sarokba egy kép mondjuk képkeretben, úgy más lenne a helyzet. De így is szép ám.

2. Itvás Éva

Mikor megláttam, rögtön felcsillant a szemem. Nagyon ötletes borító, és külön tetszik, hogy megjeelnik rajta az öt szereplő. Ráadásul a lábak állása annyira passzol a szereplők habitusához. Balról jobbra egyértelműen kitűnik, hogy az Xiara, Máté, Áron, Hanna és Dávid.

Viszont a tipográfia így nem nagyon tetszik, és furcsának érzem az elforgatott motívumokat is. Értem a koncepciót, “alulról lett fényképezve” a bagázs, csak így sajnos nekem picit fura. De kétségkívül ötletes és gyönyörű megoldás lett.

1. Ujhelyi- Poór Veronika

Amikor megláttam biztos voltam benne, hogy top5-ös lett, és végül meg is nyerte a pályázatot. Nagyon ötletes terv, igazán jól mutat, és jól reflektál a történetre is. Szeretem a színeit, és a betűtípust is.

Viszont az picit zavar, hogy a Balla Adrienn könyvsorozat is cipőkkel operál. Illetve, nem vagyok benne biztos miként lehet egy sorozaton keresztül izgalmasan végigvinni az ötletet.

Ettől függetlenül ez a terv gyönyörű, Veronikának pedig jár egy példány megjelenés után a regényből. A végső döntést pedig Katona Ildikó hozza majd meg :)

Köszönöm mégegyszer a sok tervet, és külön öröm volt veletek végigélni a pályázatot. Szuper, hogy ennyire várjátok a könyvet :)

4145 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Comments
  1. 1 év ago

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.