Évértékelő 2017: Írtam, megjelentem, jó buli volt

A könyves blogomra már írtam évértékelőt, de ott elsősorban a blogos dolgaimra koncentráltam. No de most jöjjön az írós én, mert az is legalább olyan fontos része az életemnek, mint a bloggerkedés.

2017 elejét már írással kezdtem. Konkrétan január első napjaiban fejeztem be az egyik regényemnek a második javítását. Nagyon szeretem ezt a történetet, jelenleg tesztolvasónál van, akinek szerencsére tetszett, várom a visszajelzéseit. Nagy eséllyel ezt a történetet idén leadom a kiadónak, aztán meglátjuk, hogy mi lesz vele. Mindenesetre én nagyon bízom benne, hogy ti is elolvashatjátok.

Február elején befejeztem a Mikrofonpróba átírását is, így elküldtem a kiadónak a kéziratot. A Könyvfesztiválon a szerkesztőmmel, Kozma Rékával át is beszéltük a főbb teendőket, a szerkesztésre pedig május végén, június elején került sor.

Ez már a harmadik regényem szerkesztése volt, a harmadik szerkesztővel. Én úgy éreztem, hogy jól tudunk együtt működni, azért pedig sosem lehetek elég hálás, hogy Réka óvó és figyelő szeme alatt lett Mátéból olyan karakter, akit szerencsére ti is megszerettetek. (Legalábbis, a visszajelzések szerint :)). A könyvhöz végül nyáron volt egy izgalmas borítótervező pályázat, a gyönyörű borítót köszönöm Veronikának :) A könyv szeptember végén pedig meg is jelenhetett.

Ez most Vörös Pöttyös lett, és bár nem jutott annyi időm a promóra, mint más könyveim esetében, azért annak különösen örülök, hogy ennyi pozitív visszajelzés érkezett a könyvre, a negatívakból pedig tudok tanulni.

Idén novellákat is írtam ám. Február végén született meg A szíveddel láss írásom, amivel régi vágyam teljesült: megírtam egy kvázi disztópiát. Jó buli volt, de köszönöm, egyelőre ennyi elég is :)

A második novella, amit idén írtam, az Ó, Rómeó volt, még tavasszal, ez be is került a decemberben megjelent Érints meg! antológiába. Nagyon szerettem ezt a sztorit, jó volt ismét LMBT történetet írni, és hát, a novella témái is közel állnak hozzám.

2017-ben egy másik régi álmom is teljesült. Évek óta van a fejemben egy történet, amit először novellaként akartam megírni, de aztán kisregény lett a vége. Mire leültem írni, az egész történet megvolt a fejemben, az összes csavar és a fordulatok is, így most egyszerű dolgom volt: csak írnom kellett, minden jött magától. A kisregény el is készült, augusztus végén leadtam a kiadónak, január végén tudom meg, hogy megjelenhet-e idén, vagy átírást kér a kiadó. Drukkoljatok! :)

Októberben pedig egyre jobban foglalkoztatott az, hogy megírjam a Mikrofonpróba folytatását, ami Kapcsolatpróba munkacímmel fut. Fejben készült, a főbb konfliktusokat előre kitaláltam. A legnagyobb talányt most a szerelmi háromszög jelentette, konkrétan az, hogy kit válasszon Hanna. Végül rájöttem a megfelelő megoldásra, remélem nektek is tetszeni fog.

Novemberben elkezdtem a NaNo alatt írni a sztorit, de természetesen nem sikerült befejeznem. Még most sem értem a végére, pár fejezet még hátravan, és persze jöhet a sokszoros átnézés, átírás. Többen kérdeztétek, hogy mikor jelenhet meg a Kapcsolatpróba. Hát, jó kérdés, még sok vele a munka, ráadásul sorozatzáró kötet, minden szálat jól el kell varrni. Nem ígérem a 2018-at megjelenésre, mert tényleg szeretném a lehető legjobbat átadni nektek. Mert megérdemlitek.

Záró akkordként annyit írnék, hogy a 2017-es év tényleg írással teli volt. És kihívásokkal. Nagyon hiszek a love is love gondolatban, ezért a korábban említett befejezett kisregény és regény sem LMBT tematikájú, hanem fiú-lány kapcsolatot mutat be. Nagy kihívásnak éreztem, hiszen közelebb áll hozzám az LMBT téma.

Az egyik idei fő tervem az, hogy megírjak egy szintén régóta vágyott LMBT regényt, ami nagy eséllyel a Túl szép nyomdokain haladva New Adult történet lesz. És persze idén mindenképpen befejezem a Kapcsolatpróbát is. A többit pedig meglátjuk.

Kíváncsian várom, hogy mit hoz majd a 2018-as esztendő. Bízom benne, hogy legalább annyira szuper lesz, mint a tavalyi. Remélem együtt éljük át majd ezt is! :)

600 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.