Élni akarok! – Ismerd meg az új Vörös Pöttyös regényem

Három évvel ezelőtt Csudaszép Lilla címmel írtam egy novellát. A főszerepben egy olyan lány állt, aki halálos beteg, és úgy dönt, nem vesz igénybe több orvosi kezelést. Lilla története bár novellában megszületett, de nem hagyott nyugodni. Tudtam, hogy egyszer regényben is meg kell írnom. Jelentem, megtörtént!

Az Élni akarok! című új regényem alapját tulajdonképpen a novella képezi. Bő két évvel ezelőtt kezdtem regénnyé átdolgozni, és végül idén készültem el vele, a kiadótól megkaptam rá a lektori igent, ami bizony jót jelent. Méghozzá azt, hogy még idén megjelenhet, nagy eséllyel Vörös Pöttyös lesz, aminek kifejezetten örülök, mert nagyon szeretem a VP könyveket.

A történet kapcsán természetesen történt változás, bár megmaradt az alap: Lilla oszteoszarkómás (ismertebb nevét csontrákos), és tudja magáról, haldoklik.  A történet pedig ott kezdődik el igazán, ahol a novella annak idején véget ért. Lilla hazamegy a kórházból, tudja, hogy csak hetei vannak hátra. Próbál élni, boldog lenni, de pechjére (?) megismeri a szomszédban lakó srácot, a fotós ambíciókkal rendelkező Noelt, aki szépen-lassan meghódítja a szívét…

A regény ugyan kissé keményebb témákat taglal, és akadnak szomorúbb pillanatai is, de érzésem szerint sok benne a vidám, elgondolkodtatóbb jelenet is. És igen, ez az első olyan történetem, ahol legalább az egyik nézőpont karakter ne lenne meleg. Nagy kihívás volt számomra, de azért az LMBT könyvek híveinek megsúgom, nem hazudtoltam meg önmagam, valamilyen szinten megjelenik ez is a történetben.

És hogy zanzásítva mit mondhatnék, miről szól az Élni akarok? Szeretetről, barátságról, családi viszonyokról, szerelemről, betegségről és magáról az életről. Mert Lilla hiába dönt úgy, hogy nem vállal több orvosi kezelést, csak egy alapelvet vall: “Élni akarok! Amíg ki nem huny a szememben a fény“.

Nagyon bízom benne, hogy ezt a regényemet is a szívetekbe zárjátok majd. És amint lesznek új infók, megosztom, amint pedig véget ér a szerkesztés, jön pár idézet is! A novella pedig már nem elérhető az oldalon, hiszen rengeteg változás történt a szövegben, nem csak stilisztikai, hanem történetbeli is. Köszi a megértést.

( És a Mikrofonpróba folytatásáról sem feledkeztem el :) A Kapcsolatpróba már készen van, de még javítani kell, hogy a lehető legjobb legyen. Megjelenési időpontot ezért nem tudok ígérni, de igyekszem méltó lezárást írni Hannáék történetének )

1630 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.