Eredményhirdetés – Élni akarok! borítótervező pályázat

Ez már a negyedik borítótervező pályázat, amit kiírtam, de sosem volt még ennyire nehéz a döntés, mint most. Ugyanis úgy érzem, eddig ez volt a legerősebb mezőny, most gyűltek össze a legjobb a tervek. Összesen 107 terv érkezett, ami nagyon wow, hiszen egy tervezőtől 7 tervet tudtam elfogadni.

Konkrétan nem is tudtam top5-öt választani, így íme, a top10 kedvenc tervem, a végén a győztessel.

Mielőtt azonban rátérnénk a top10-re, hadd emeljek ki két tervet külön. Szulimán Daniella egy gyönyörű, kézzel rajzolt borítótervet küldött, amin minden egyes apró orgonaszirmot ő színezett. Megtisztelő, köszönöm!

Ujhelyi-Poór Veronika is küldött egy rajzolt borítót, ami a regény egyik jelenetét mutatja be. Mindkét terv nagyon szép lett, de nem tudnék elképzelni rajzolt borítót a könyvhöz, ezért nem kerültek be a top10-de, de mindenképpen meg akartam említeni őket, hiszen rengeteg munka volt bennük, ami a minőségen is látszik. Köszönöm, hogy elküldtétek!

És akkor íme, a várva várt top10!

#10 – Rojkó Enikő

Egyszerű, de annál nagyszerűbb borító, amiről visszaköszön a Fogadj el! betűtípusa is, ami nálam külön plusz pont. A háttér is tetszik, de összességében nem érzem olyan “olvasómágnesnek”. Szerintem annak mondhatna sokat ez a borító, aki ismeri a könyvet.

#09 – Kalomcsár Dorottya

Nagyon aranyos a lány a képen, külön tetszik az arckifejezése, olyan elrévedő, akár Lilla is lehetne. A lenti fényképes megoldás is ötletes, és jók a választott fotók is. De sajnos nincs “egyensúlyban” a borító, hiányzik valami összekötő kapocs, és a tipográfiát sem érzem nyerőnek.

#08 – Müller-Váczi Lívia

Ami a legjobban tetzik a borítón, az a betűtípus. Valami egészen gyönyörű és ötletes, még ránézni is jó. Az olyan apróságok is feldobják, mint az N betűnél lévő fényesség. Az orgona és a lány “összekapcsolása” is menő. Viszont sajnos – bármennyire is aranyos a lány – nem látom benne Lillát.

#07 – Girincsi Dalma

Ez volt az első borító, ami jött, és már itt felcsillant a szemem. Most is szeretem, mert jók az ötletek rajta, szeretem a színeket, külön öröm, hogy Lilla mosolyog a képen. Viszont jöttek olyan borítók is, amik ennél jobban tetszenek.

#06 – Szabó Enikő

Szerintem nagyon ötletes ez a borító, olyan hatást kelt, mintha egy asztalon lenne az orgona, és a fénykép. (Persze az árnyékokkal még lehetne játszani). Tetszik a betűtípus is, jó ránézni. Ez a “3 fényképes megoldás” se rossz, de jobban tetszene, ha 3 különböző fénykép lenne egymás mellé rakva. Az összhatás viszont szerintem szép.

#05 – Ujhelyi-Poór Veronika

Ami a legjobban tetszik a borítón, az a háttér, és maga az ötlet. A háttér egészen gyönyörű lett, és külön ötletes az is, hogy a cím olyan, mintha Lilla írta volna fel. Viszont a képen lévő lányban nem igazán érzem Lillát, a pozíciója se nyerő, a cím is kissé elbújik a borítón – ezeken viszont változtatni se nagyon lehetne, mert úgy ugrik a koncepció.

#04 – Itvás Éva

Nagyon sok mindent szeretek ezen a borítón. Legjobban talán a színeit, a gyönyörű éjszakai égboltot az üstökössel. Szuper a betűtípus, a lány is szimpatikus. De tudjátok mi a legszívszorítóbb rajta? A maci a sarokban, ami megmutatja, szegény Lillát még gyerekként támadta meg a betegség. Egyedül talán Lilla arcának a színe furcsa, de azontúl nem tudok belekötni.

#03 – Ujhelyi-Poór Veronika

Amikor elkezdődött a borítótervező pályázat, volt egy álomborítóm, amihez bizony ez áll a legközelebb. Nagyon ötletesnek érzem, hogy Lilla ágyán (vagy asztalán) vannak kirakva a cuccok, és éppen naplóíráshoz készül. Viszont imádom, ha emberek vannak a borítón, itt sajnos nincsenek. Ez még kisebb dolog, de a cím sajnos kevésbé látható, beleolvad a képbe, hiába ötletes, hogy oda van írva a naplóra. Sajnálom, mert tényleg tökéletes lehetett volna.

#02 – Itvás Éva

Ez a borító egyszerűen zseniális. Nagyon jó a kép, tetszik ez a fényképes megoldás (ami akár ablaknak is tűnhet). Ötletes, hogy szürkül a lány, jó ez a színes betűtípus, még a szürkés háttér is bejön. Egyetlen aprócska gond lehet, hogy kicsit haosnlít a Nap nap után / Ha maradnék borítójára.

#01 – Szabó Enikő

Na kérem, ez a tökéletes borító. Egyszerűen nem tudok belekötni! Imádom a lila hátteret, a betűtípust, a szalagot! Olyan jó, hogy emberek is vannak rajta, Lilla és Noel pont ennyire cukik és hétköznapiak, mint a képen lévő páros. Az orgona, a napló, és a gyógyszer motívum is nagyon szépen megjelenik. Az összhatás pedig wow!

Szerintem ez a borító tökéletesen illeszkedik a könyvhöz, így őt választottam győztesnek, bár nem tudom, hogy sárga, vagy lila szalaggal a jobb. Remélem, hogy Katona Ildikónak, a kiadó vezetőjének is tetszeni fog a terv, mert a végső döntést ő hozza meg.

Köszönöm mindenkinek a sok szuper tervet, bízom benne, hogy Lilla történetét is legalább annyira élvezitek majd, mint amilyen boldogsággal írtam.

3197 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Comments
  1. 6 hónap ago

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.